12 януари 2009

Смешна глоба за обвинен в източването на САПАРД бизнесмен

12.01.2009 mediapool.bg

Две хиляди и петстотин лева глоба ще трябва да плати бизнесменът Марин Дипчев, който е обвинен в присвояването на повече от половин милион по програма САПАРД. Това отсъди Пловдивският окръжен съд в понеделник. Административното наказание е за използване на документи с невярно съдържание при подаване на декларация пред Регионалната дирекция на Разплащателната агенция.

Марин Дипчев бе обвинен от прокуратурата, че като управител на софийската фирма "Драй Юниън Къмпъни" ООД през 2004 година е извършил документна измама и е присвоил над 612 000 лева за изграждане на цехове за сушене на зеленчуци в град Клисура.

Според разследващите, разходите по изграждането на цеховете били преувеличени, а предприемачът от София е представил документи с невярно съдържание.

Съдиите обаче прецениха, че няма доказателства Дипчев да е присвоил парите. Затова той бе оправдан по това обвинение.

Прокуратурата ще протестира решението на окръжния съд, а Марин Дипчев ще обжалва глобата.

Брюксел многократно предупреждаваше българските власти, че виновните за източването на еврофондовете трябва да получат осъдителни присъди. Заради ширещата се корупция в страната и само декларативната борба с евроизмамите ЕК отне безвъзвратно над 200 млн. евро, предназначени за България .

Няма коментари:

Публикуване на коментар